Weergegevensbron: weer Hoogeveen
Search
Close this search box.

Gebruik van onze tennis en padelbanen in de winter.

Gebruik van onze tennis en padelbanen in de winter

Droge vorst is geen enkel probleem en het bespelen onder die omstandigheden dus ook niet. Een bevroren tennisbaan kan iets harder aanvoelen.

Rijp is witte aanslag die wordt veroorzaakt door het neerslaan en bevriezen van waterdamp in de lucht. Bij gladheid is er gevaar voor de spelers en dan kunnen we besluiten om de baan (tijdelijk) te sluiten.

IJzel. Spelen op een beijzelde tennisbaan is niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor de baan en het vanwege gladheid te gevaarlijk is om te spelen.

Sneeuw. Op een volledig besneeuwde tennisbaan is het niet toegestaan om te spelen.

Opdooi is, wanneer na het intreden van de dooi het dooiwater niet weg kan door een bevroren ondergrond. Wanneer tijdens het dooiproces water op de baan blijft staan, dan duidt dat op een afgesloten ijslaag. Er mag dan niet gespeeld worden.

Padelbanen: Opdooi is niet van toepassing bij onze padelbanen omdat de ondergrond uit beton bestaat. Alleen bij gladheid niet bespeelbaar.

Kort samengevat kan er NIET worden gespeeld bij: sneeuw, ijzel, rijp en opdooi na een langere vorstperiode. Bij winterse omstandigheden worden de banen mogelijk tijdelijk uit het baanreserveringsysteem gehaald. Dat betekent dat ze dan gesloten zijn en niet mogen worden bespeeld.

Ook lid worden van RC de Weide?

Gebruik onderstaande knop om je in te schrijven
Lid worden